5è Mercat de les Espècies de Argençola del dissabte 13 de juny

Des de ben d’hora fins al vespre varen rondar el poble uns núvols negres plens de pluja sense descarregar ni una gota en tot el dia. L’espècie “convidada” va ser El Safrà, amb una exposició exclusiva, i el caire de tot el dia va ser mes culinari i gastronòmic que cap altre edició amb espècies i herbes silvestres, i un fort component de salut i sostenibilitat.

La Jornada Tècnica “Botànica a la Cuina. Espècies, herbes i flors” va acomplir amb les expectatives dels assistents amb les 4 xerrades plantejades: ‘El risc de menjar plantes silvestres. Principis actius que poden ser origen de la toxicitat’. Astrid van Ginkel, Assessora i divulgadora sobre els usos de les plantes, responsable dehttps://www.fitomon.com/ ‘Botànica alimentària: processos materials, simbòlics i històrics al voltant de les plantes comestibles i la cuina’. Ugo D’Ambrosio Palau, Doctor en Etnobiologia per la Universitat de Kent (Regne Unit) des de 2013. ‘El safrà. L’espècia més desitjada’. Ana Maria Rovira, professora emèrita de Botànica de la Facultat de Farmàcia de la UB. ‘Les plantes espontànies comestibles del marge a la taula’: experiències de recol•lectors’. Guillem Figueras Moreu i Natacha Filippi, historiadors i recol•lectors.

De entre totes les sals presentades al 5è CONCURS DE SALS AROMÀTIQUES varen guanyar en la Categoria professional: Aromsal d’or per a Astrid van Ginkel de Fitomon Plantes Medicinals, Aromsal de plata per a Andrés Grego Besa d’Espècies a Mà i Aromsal de bronze per a Àngels Curto Ros de Natural Subirats. En la Categoria amateur: Aromsal d’or per a Alice van den Bogaert de Mediona, Aromsal de plata per a Glòria Passada Casserres de Solsona i Aromsal de bronze per aFrancesc Ferrer d’Argençola. La Valoració de les sals va anar a càrrec de la Sònia Farran del restaurant Kan Bakus d’Igualada i Camí del Castell de La Pobla; el Manuel Pla Vilanova del Restaurant El Jardí de la Granja d’Igualada; en Joan Fontanella Roig del Restaurant Bitok d’Igualada; la Teresa Puértolas de https://unjardipermenjarsel.blogspot.com/ i la Fina del blog https://cuinacinc.blogspot.com.es/.

El safrà mirat des de totes les perspectives originals i innovadores possibles va ser mimat i endolcit per la Gemma Clofent, pastissera,https://blogs.cuina.cat/lacuinadecasa/ en el Taller de pastisseria elaborant un flam, una mousse i uns bombons; va ser enfortit i estimulat per l’Astrid Barquéde www.vitampleni.cat, www.astridbarque.com en el Taller de cuina aplicada a l’esport i les espècies mes adients tot preparant barretes de cereals i batuts reconstituents; i va ser exalçat per l’Iñaki Alvarez, creador de nyamnyam(www.nyamnyam.net) i cuiner i en Jordi Daví de Algún Lloc Edicions / Impremta Daví (algun-lloc.net) en la Demostració-taller El receptari del safrà.

Un final de concert dels “gipsy krokets quartet” amanit amb gintònics amb espècies al chill-out és el ritual magnífic que tanca un dia intens, que no seria res si no fos per la gent ‘in red’ de El Trill Associació cultural del Terme d’Argençola www.eltrill.org, sense l’Ajuntament de Argençola, les parades interactives i els visitants, a mes de la col•laboració de la Generalitat Catalunya i Diputació Barcelona.

10-1 10-2 10-3 10-4 10-5

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Scroll to Top