Hem començat el Curs pràctic de preparats i remeis casolans…..

CURS1

Hem tancat les inscripcions i ja hem començat el Curs pràctic de preparats I remeis casolans amb plantes útils que es realitza ala locals de fitomon a Cervera al Febrer, març i abril del 2014 amb un total de 64 hores. Ens sap greu les persones de la llista d’espera que no han entrat aquest cop doncs considerem important limitar les places, i us animem a participar en la propera edició.

Aquest curs prioritza la pràctica d’identificació i usos de les plantes aromàtiques i medicinals, com ser autosuficients amb la recol·lecció sostenible silvestre o com cultivar-les, així com fer-ne un us amb preparacions molt senzilles amb ingredients naturals.

També vol aportar informació útil dels requisits per a convertir-se en un professional. El 1er dia varem entrar en el mon de les maneres de fer els preparats. Varem parlar de Botànica i on es troben les herbes útils al nostre país. Es varen descriure els ingredients naturals que es poden utilitzar, les seves característiques i propietats: argiles, olis vegetals, olis essencials, hidrol.lats, herbes, cera, llimona, vinagre, etc. Quins additius naturals poden allargar la vida útil dels nostres preparats: conservants, espessants, emulgents, etc. Com fer preparats de qualitat, i com solvatar alguns problemes que poden aparèixer.

Com destil·lar olis essencials. En el cas de voler passar dels preparats casolans a un nivell professional hi ha una sèrie de requisits legals que cal tenir en compte.

El 2on dia ens varem endinsar en el mon del cultiu casolà en recipients o al terra de plantes aromàtiques i medicinals; com recol·lectar-les i assecar-les per acabar preparant el nostre planter amb llavors silvestres i esqueixos que trasplantarem a la primavera.

Deixeu un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Scroll to Top