Tempura de Rosa damascena

No ha estat una primavera qualsevol, però la primavera ha esclatat i la natura és imparable, inconfinable.
Recollir les roses deixant 5 dits de peduncle. Posar en un cistell.
Per la massa del tempura jo he fet servir 150 g de farina d’espelta integral del pepmestre.com , el rovell d’un ou i uns 200 ml d’aigua amb gas ben freda (vichi). Pots afegir algun edulcorant a la massa. Us caldrà algun glaço per afegir a la massa. Els vegans podeu fer-la sense ou que també queda bé.
Poso l’ou i la farina en un recipient, afegeixo l’aigua i remeno bé.
Pots deixar el recipient al congelador mentre prepares la resta d’estris i ingredients.
Us cal una paella o fregidora. He fet servir oli de pipes de gira-sol de primera premsada ecològic. Quan l’oli està ben calent cal arrebossar les roses i anar posant a la paella cap per avall amb el peduncle cara amunt sense que es toquin unes amb les altres i poc a poc per a que no baixi la temperatura de l’oli. És ideal fer-ho dues persones per a que no es cremi el tempura doncs en uns dos minuts cal girar la flor i estar a l’aguait.
En anar traint de la paella cal deixar uns segons per a que acabin de treure l’oli i deixar en un plat a sobre de paper absorbent.
Un cop fetes, pots posar en una plàtera i afegir pel damunt algun edulcorant. Es el moment de menjar i gaudir-les quan estan cruixents i encara calentes.
És d’aquelles menges que no arriben a la taula i l’aroma deliciosa de roses perdura a la boca i desperta els sentits.
Siguem conscients, cada dia, del valor immens del que ens envolta.

VID-20200511-WA0001

VID-20200511-WA0002

 

 

Desplaça cap amunt